PROIECTE

PORTOFOLIU DE PROIECTE ŞI PROGRAME

 Până în acest moment, la nivel central sau prin intermediul filialelor, Parlamentul Tinerilor a desfăşurat peste 20 de proiecte, manifestări sau acţiuni umanitare. Cele mai importante sunt cuprinse în sinopsisul prezentat mai jos.


 

1.   Plenul Inaugural al Parlamentului Tinerilor, 31 mai, Camera Deputaţilor.

 S-a desfăşurat în data de 31 mai 2007, în sala C.A. Rosetti din Palatul Parlamentului. Invitaţi speciali: Bogdan Olteanu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Adriana Săftoiu, Cozmin Guşă, Andrei Gheroghe, Cristian Diaconescu, Sebastian Ghiţă. Au participat 250 de tineri din toate judeţele ţării. Lucrările au fost transmise în direct de postul N24. Reportaje şi ştiri: Antena 1, Antena 3, TVR, B1 TV, Cronica Română, Evenimentul Zilei ş.a.

2.   Turneul European Interparlamentar de Tenis, ediţia XIV.

 Bucurându-se de participarea a peste 50 de parlamentari europeni, evenimentul organizat de Camera Deputaţilor şi Clubul Parlamentarilor Români s-a desfăşurat în perioada 14-17 iunie 2007 la Arenele BNR, Parlamentul Tinerilor asigurând serviciile de PR şi personal. Reportaje şi ştiri:  ProTV, Antena 1, Antena 3, Realitatea TV, Prima TV, Evenimentul Zilei, Ziua, Libertatea, Gardianul ş.a.

3.   Relansarea Muzeului Naţional de Istorie.

 Aflat în proces de „rebranding”, Muzeul Naţional de Istorie al României a solicitat sprijinul Parlamentului Tinerilor pentru a-i „întineri” imaginea. Colaborarea este în plină desfăşurare, în cadrul său înscriindu-se şi o tabără arheologică pentru tineri la Sarmizegetusa Ulpia Traiana, în cursul lunii august. Parlamentul Tinerilor a asigurat accesul în cadrul MNIR a peste 200 de tineri până în acest moment.

4.   Refacerea Parcului Grozăveşti

 Amplasat în faţa căminelor studenţeşti, Parcul Grozăveşti se află în paragină, fiind nefrecventabil şi chiar periculos pentru studenţi. Parlamentul Tinerilor a propus Primăriei Sectorului 6 şi Senatului Universităţii Bucureşti reamenajarea, iluminarea şi igienizarea acestui parc, prezentând un proiect care a fost agreat de ambele părţi.

5.   Licitaţie în beneficiul copiilor din Centrul de plasament „Luminiţa”.

 Pe 5 aprilie 2007, Parlamentul Tinerilor - Filiala Sector 2, in parteneriat cu Primăria Sectorului 2 si Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 2, a organizat o licitaţie de tablouri donate de elevi ai liceului Nicolae Toniţa.

Evenimentul caritabil, coordonat de Razvan Zamfir, presedinte PT Sector 2 si Director de Imagine, a reusit sa stranga cca. 3000 RON de milioane pentru centrul de plasament "Luminita".

Desfasurat in incinta Primariei Sectorului 2, licitatia a fost precedata de o expozitie cu tematica pascala, cu intrarea libera. Proiectul a fost mediatizat de catre Evenimentul Zilei si Adevărul, care au publicat reportaje despre actiunea membrilor Parlamentului Tinerilor.  

6.   Dezbaterea „România – republică parlamentară sau prezidenţială”

 În luna mai, la Clubul Parlamentarilor din cadrul Camerei Deputaţilor, Parlamentul Tinelor a organizat dezbaterea „România – republică parlamentară sau prezidenţială”. Au participat: Mihai Tatulici, Robert Turcescu, Cristian Pârvulescu, Vladimir Pasti, Cristian Preda. Ştiri: Realitatea TV.

      7. Workshop - Dezvoltare durabila si turism regional
      http://turism-harghita.tinerii.org/

Parlamentul Tinerilor a organizat in luna august 2007, in judetul Harghita, un wokshop cu tema "dezvoltarea durabila si turismul regional". Dupa o familiarizare a celor peste 40 de participanti cu principiile dezvoltarii durabile au urmat conferinte despre previziunea regionala si "cazul Rosia Montana". Au participat o serie de consilieri locali si judeteni, precum si primarul localitatii Balan.

8.   Reamenajarea domeniului Ipoteşti

 În scopul de a prezerva spaţiul în care s-a format Mihai Eminescu, filiala Botoşani a Parlamentului Tinerilor a realizat o campanie de strângere de fonduri pe plan local, fiind achiziţionate pubele, bănci ş.a. Ştiri: jurnale şi televiziuni locale.

9.  Sprijinirea Centrului de Plasament Valea Plopului       

 Proiectul filialei Prahova a Parlamentului Tinerilor, organizat cu ocazia Sarbatorilor Pascale, a oferit şansa de a susţine  cu haine, jucării şi alimente Centrul de Plasament din Valea Plopului, Prahova. Actiunea s-a desfăşurat sub sloganul „ProVita” şi s-a bucurat de un real succes la nivel judeţean, obţinând receptivitatea in randul tuturor categoriilor sociale pentru colectarea obiectelor si a banilor. Ştiri: ziare şi televiziuni prahovene.

10. Primăvara Tânărului Prahovean.

Conventia Prahova a Parlamentului Tinerilor, in colaborare cu parlamentarul european Roberta Anastase, a desfasurat in perioada aprilie-mai 2007 proiectul Primavara Tanarului Prahovean care a inclus urmatoarele activitati:

-
Targ de joburi unde Conventia Prahova a  avut amplasat un stand promovand valorile  Parlamentului Tinerilor si recrutand noi membrii.
- Concurs de dezbateri pe teme de actualitate politica si nu numai, desfasurate la Universitatea de Petrol si Gaze, Ploiesti.
- Expozitie de pictura si arte plastice a elevilor din Liceul de Arta,  Ploiesti.

Concert sustinut de elevii de la Liceul de Arta  la Filarmonica, Ploiesti unde au fost asigurate gratuitati de intrare pentru tineri.

11.   "Din dragoste pentru oameni" (licitatie de icoane)

 In ajunul sfintelor sarbatori de Craciun, pe 18 decembrie 2007, Parlamentul Tinerilor, prin grupul SafetyNET - solidaritate si initiativa sociala, a organizat o strangere de fonduri in scopuri caritabile. Proiectul coordonat de Georgiana Stefan, director al departamentului social si Coordonator SafetyNET, a constat in organizarea unei licitatii de icoane provenind din toate regiunile tarii. Fondurile obtinute (peste 7000 RON) au fost directionate catre programul "Vulturii negri" derulat de Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6. Programul vizeaza reintegrarea sociala a copiilor defavorizati si din centrele de delincventa juvenila prin integrarea lor intr-o echipa sportiva.

Evenimentul a fost onorat de o serie de politicieni, printre care ii mentionam pe deputatul Corneliu Ciontu, senatorul Ion Iliescu, deputatul Bogdan Ciuca, senatorul Marius Marinescu, deputatul Cristian Radulescu si consilierul general Antonel Tanase.

Prima editie a evenimentului caritabil "Din dragoste pentru Oameni" a fost realizat cu sprijinul Clubului Parlamentarilor Romani si al Bisericii Ortodoxe Romane, care a donat majoritatea icoanelor scoase la licitatie.

 

 

 

Parteneri